Zoeken

0

Rolletjes met spinazie en ricotta

Type gerecht: 
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
40 - 50 min.
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
1
Soort: 
vegetarisch
EQ3valenten: 
6

Ingrediënten:

Groenten & fruit1/2 aubergine - 1 ui - 200 g diepvries spinazie - een handje rucola
Zetmeelbron3 à 4 stuks cannelloni
Eiwitten4 eetlepels ricotta - 25 g geraspte kaas
Vetteneen scheutje olijfolie
Extra250 ml tomatenpassata - grof zout - een snuifje tijm- een snuifje oregano - een snuifje paprikapoeder - een snuifje peper - een snuifje nootmuskaat
recept EQ3 gezond
Bron: 

EQ3 Recepten 

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding vulling:

  • Ontdooi de diepvries spinazie. Dit kan je doen in de microgolf oven om het wat sneller te laten gaan.
  • Doe bij de ontdooide spinazie wat peper en nootmuskaat. Voeg hieraan de ricotta toe. Meng goed.
  • Doe de helft van het mengsel in een spuitzak. Met een spuitzak kan je makkelijker de cannelloni vullen.

Bereiding aubergine rolletjes: 

  • Was de aubergine goed. Snij de aubergine in dunne plakjes (in de lengte).
  • Leg alle plakjes op een plaat. Besprenkel met zout en laat 15 min rusten. Dit zorgt ervoor dat het vocht uit de aubergine verwijderd wordt.
  • Dep de aubergine goed droog.
  • Doe er de vulling op en maak er rolletjes van.

Bereiding cannelloni: 

  • Vul de cannelloni langs beide kanten volledig met de gemaakte vulling. Doe dit met behulp van een spuitzak.

Bereiding tomatensaus:

  • Stoof de ui aan in een beetje olijfolie.
  • Overgiet met de tomatenpassata.
  • Voeg er tijm, oregano en paprikapoeder aan toe. Roer goed en zet even aan de kant.

Afwerking:

  • Schik in een schotel een rolletje aubergine, gevolgd door een gevulde cannelloni en zo telkens opnieuw.
  • Overgiet de rolletjes met de tomatensaus.
  • Doe er wat geraspte kaas over.
  • Zet de schotel in de oven voor ongeveer 30 min.
  • Werk af met wat rucola.
Allergenen: 
  • gluten
Share this on: