Zoeken

Vegetarische salade met een crème van aubergine

Type gerecht: 
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
30 - 40 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
2
Soort: 
vegetarisch
EQ3valenten: 
6.5

Ingrediënten:

Groenten & fruit1 aubergine - 1 teentje verse look - 2 stengels lente ui - 1 kleine komkommer - 100 g rode biet blokjes - enkele blaadjes verse munt - 2 eetlepels granaatappelpitjes
Eiwitten2 eetlepels volle yoghurt - 2 eetlepels gegaarde kikkererwten uit blik - 100 g feta - 8 eetlepels gedroogde rode linzen
Vetten2 eetlepels olijfolie
Vloeistoffen230 ml water
Extra1 theelepel ras el hanout - een snuifje zwarte peper - een snuifje zeezout - aluminiumfolie - een snuifje paprika poeder - een snuifje komijn - bakpapier - 4 eetlepels fruitazijn (bv: vijgenazijn) - 1 eetlepel dille - 1 eetlepel sojasaus - 2 eetlepels tahini
Bron: 

EQ3 recept 

Bereidingswijze: 

Bereiding auberginecrème: 

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Was de aubergine.
  • Snij de aubergine in twee. 
  • Kruid met ras el hanout, zwarte peper, zeezout, een mespuntje geperste look en een beetje olijfolie.
  • Rooster de aubergine in de oven tot er een korstje ontstaat.
  • Wikkel dan de aubergine in aluminiumfolie en pof verder.
  • Haal het vruchtvlees uit de schil en mix de massa met de yoghurt.
  • Kruid af met peper en zout.

Bereiding geroosterde kikkererwten:

  • Verwarm de oven op 220 °C.
  • Giet de kikkererwten af. Spoel goed af tot al het schuim weg is.
  • Breng op smaak met wat paprika- en komijnpoeder. Roer goed door elkaar.
  • Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat en zet in de oven.
  • Haal ze uit de oven na ongeveer 20 min.

Bereiding en verdere afwerking van de salade: 

  • Kook de linzen in 230 ml water. Laat 30 min koken. Voeg zout pas toe na het koken.
  • Snij de ui in kleine stukjes.
  • Was de komkommer. Ontpit de komkommer en snij in kleine blokjes.
  • Verbrokkel de feta kaas.
  • Doe de geroosterde kikkererwten, de linzen, de fetakaas, de olijfolie, de fruitazijn, het citroensap, de blokjes rode biet, de ui, de komkommer, de dille, de sojasaus, de tahini en de blaadjes munt in een grote mengkom. Meng alles goed door elkaar.
  • Kruid af met wat peper en zout.
  • Werk af met de auberginecrème en wat granaatappelpitjes.
Allergenen: 
  • peulvruchten
  • soja
  • gluten