Zoeken

Griekse pasta met lamsgehaktballetjes

Type gerecht: 
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
30 - 40 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
1
Soort: 
vlees/gevogelte
EQ3valenten: 
7.5

Ingrediënten:

Groenten & fruit1 teentje knoflook - 1 theelepel verse bladpeterselie - 1 tomaat - 1 wortel - 1/4 verse chilipeper - 5 kerstomaatjes - 1/2 sjalot - 1/2 citroen
Zetmeelbron30 g ongekookte Griekse pasta - 1 kleine snede volkorenbrood
Eiwitten1 eetlepel feta - 1 eetlepel Parmezaanse kaas - 150 g lamsgehakt - een scheutje halfvolle melk
Vetten1 eetlepel olijfolie
Extra50 ml kippenfond - een koffielepel komijn - een snuifje tijm- een snuifje peper - een snuifje zout
recept lamsgehaktballetjes en Griekse pasta
Bron: 

EQ3 recept

Inspiratie gehaald bij Sergio Herman.

Bereidingswijze: 

Bereiding gehaktballetjes: 

  • Laat 1 volkoren boterham even weken in een beetje melk.
  • Snij de ui in stukjes.
  • Maak de look schoon.
  • Doe het lamsgehakt, de ui , de geperste look, wat rasp van een citroen, een koffielepel komijn en de boterham allemaal samen in een kom.
  • Meng goed.
  • Rol er balletjes van.

Bereiding gerecht: 

  • Kook de Griekse pasta al dente.
  • Snij de tomaat in blokjes.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Schil de wortel en snij in halve maantjes.
  • Ontpit de chilipeper en snij fijn.
  • Hak de bladpeterselie fijn.
  • Bak de balletjes aan in 1 eetlepel olijfolie. 
  • Blus met de kippenfond.
  • Voeg er de tomaten, de wortelen, de chilipeper en een koffielepel komijn aan toe. Laat even mee stoven. 
  • Voeg er daarna de gekookte Griekse pasta aan toe. 
  • Voeg de feta kaas toe. Meng goed.
  • Voeg daarna de bladpeterselie toe.
  • Breng nog even op smaak met zout en peper. Roer goed.
  • Werk af met de rasp van een citroen, wat Parmezaanse kaas en wat kerstomaatjes.
Allergenen: 
  • gluten