Zoeken

Sonja Cornillie

Dankzij Equilibre3 kan ik nog genieten!
Gewichtsverlies: 
16 kg
Startgewicht: 
112 kg
Eindgewicht: 
96 kg
Tijdsbestek: 
4 maanden

Voordat ik startte met het Equilibre3 programma, had ik al vele andere diëten geprobeerd en diëtisten geraadpleegd. Telkens was er “het jojo”-effect. Samen met mijn Equilibre3 mentor Véronique Lecluyse is het gelukt om in 4 maanden 16 kilo kwijt te spelen. Haar steun heeft een grote meerwaarde.

Sonja vertelt zelf ...

 

 

Mijn bloeddruk en cholesterol daalden mee en ik blijf genieten

Bij veel diëten die ik probeerde, kwam ik achteraf meer kilo’s bij dan dat ik afgevallen was. Door mijn drukke job pleegde ik ook roofbouw op mijn lichaam door regelmatig gedurende een hele dag niet te drinken of te eten. Ik praatte erover met mijn huisarts en besloot de stap te zetten naar meer beweging. Mezelf inschrijven in een fitnessclub was helemaal niet evident, maar ik zette de stap en was erg gemotiveerd, dankzij mijn personal coach. Na 3 maanden ging ik op controle bij de huisarts. Bleek dat zowel mijn cholesterol als bloeddruk veel te hoog waren! Ik nam me voor om - naast het sporten - ook opnieuw te werken aan mijn gewicht (ik woog op dat moment 112 kilo) en kwam in contact met EQ3 Mentor Véronique Lecluyse.

4 maanden later was ik 16 kilo kwijt, voelde ik me veel beter in mijn vel, kon ik weer een gewone kledingzaak binnenstappen, was mijn bloeddruk weer helemaal in orde en mijn cholesterol aanzienlijk verlaagd! Ik leid een erg sociaal leven. Vroeger zeiden mijn diëtisten dat het beter was om activiteiten te skippen.

Nu is dat helemaal anders: Véronique houdt rekening met mijn levensstijl. We overlopen de week en zij zegt me hoe ik mijn dieet kan integreren in mijn sociale verschillende activiteiten, waarop ik best let en hoe ik het concreet kan aanpakken. De dag erna houd ik me weer strikt aan mijn dagschema. Dankzij EQ3 kan ik dus nog genieten! Mijn mentor geeft me ook recept-ideeën, is steeds bereikbaar (ook als het even lastig is) en geeft me uitleg over het belang van gevarieerde voeding! Ik weet nu bv. ook dat het beter is om eetpauzes in te lassen en binnen een tijdsspanne van maximum 1,5u een maaltijd te nemen. Mijn streefgewicht is 80 kilo. Ik ben halfweg en fier op wat ik al bereikt heb. De vele complimentjes van vrienden en familie helpen om vol te houden!