Zoeken

Marijke Van der Biest

Veel eten (gezond!), rekening houden met het tijdstip en toch afvallen!
Gewichtsverlies: 
10 kg
Leeftijd: 
47 jaar
Tijdsbestek: 
1 jaar

Na 2 zwangerschapen woog ik in 4 jaar 20 kg meer! Alle mogelijke diëten heb ik geprobeerd, maar zonder succes. Tot ik via een collega bij diëtiste Patricia Tolleneer kwam. Zij legde me het Equilibre3 Programma uit en ik was onmiddellijk ‘verkocht’! Dankzij haar tips, haar professionele uitleg, de vervanmaaltijden en de recepten, kan ik het onder controle houden. Het grote voordeel van Equilibre3 voor mij is dat je geen enkele maaltijd hoeft te missen, wat sociaal gezien enorme voordelen heeft.

Tot voor de geboorte van mijn twee kinderen (die op het moment van mijn verhaal 18 en 14 jaar zijn) had ik een slanke lijn. Ik had ook een gezonde discipline: telkens als er een kilo bij was, deed ik gedurende een aantal dagen mijn best om gezond te eten tot die kilo er weer af was. Ik moest met andere woorden toen ook al ‘opletten’, maar blijkbaar kon ik dat vroeger wel opbrengen. Na mijn eerste bevalling waren mijn emoties zo overweldigend, was ik zo bezig met het (her)organiseren van mijn eigen leven, mijn gezin, de relatie met mijn man en mijn werk dat er in het geheel geen aandacht meer over was voor mijn gewicht, met 10 kg extra als resultaat. Ook na mijn tweede zwangerschap bleef er 10 kg aanplakken. Op 4 jaar tijd woog ik bijgevolg 20 kg meer!

Op zich was ik wel gelukkig met mijn kindjes, ons nieuwe gezinnetje, mijn toenmalige nieuwe job, maar ik was niet gelukkig als ik naar mezelf keek. Als ik terugkijk naar de vele foto’s die in die tijd genomen werden, sta ik versteld! Toen begon het diëten zonder eind: calorieën tellen, bepaalde etenswaren niet te samen eten, punten tellen, bouwstenen tellen, geen koolhydraten eten, enzovoort! Noem het en ik heb het geprobeerd. Telkens hetzelfde scenario: af, bij, af, bij.... (herkenbaar?)

Tot ik via een collega bij diëtiste Patricia Tolleneer kwam. Zij legde me het EQ3 Programma uit en ik was onmiddellijk ‘verkocht’! Zonder schuldgevoel kon ik een boterhammetje, aardappelen, pasta en rijst eten. Alles stond op het menu, zelfs een banaan en melkproducten. Toen ze me bovendien vertelde dat ik zelfs drie keer per week een chocolaatje of koekje mag (lees: moest) eten, was ik helemaal door het dolle heen! Langs de andere kant vreesde ik dat deze ‘vrijheid’ me de nek zou omdraaien, want geef me een vinger en ik neem een arm. Dankzij haar tips en haar professionele uitleg van wat dit alles met je lichaam doet, kan ik het echter onder controle houden. Het grote voordeel van Equilibre3 voor mij is dat je geen enkele maaltijd hoeft te missen, wat sociaal gezien enorme voordelen heeft. Ik geef toe dat ik soms nog verval in mijn oude gewoonte van een echte snoeper, maar dan mail ik naar mijn mentor om me op te peppen en ben ik weer vertrokken. Ze zei me eens toen ik echt een beetje te veel had afgeweken van het EQ3 Programma en ik bijgevolg mijn afspraak wilde uitstellen: “je gaat toch ook pas langs bij de pedicure, als er iets mis is met je voeten? Hetzelfde geldt bij mij: als alles prima gaat en je houdt je aan de regels, ben ik eigenlijk overbodig. Het is juist als het wat moeilijk is en je weer op het juiste spoor moet gezet worden en dat je naar mij moet komen. Pas dan ben ik echt mijn werk aan het doen!”. Dit is dan ook de tip die ik wil meegeven: heb je het lastig, hou je je niet meer aan de voorgeschreven Equilibre3 voedingsgewoontes en lukt het je ook niet om je weer in dat ritme te plaatsen, aarzel niet om contact op te nemen met je diëtiste! Wees niet beschaamd - het is geen mislukking – maar ga meteen in plaats van te wachten. Reeds drie van mijn collega’s en mijn broer voelden zich gewonnen voor Equilibre3 en zijn allen gemotiveerd teruggekomen van bij hun mentor.

Veel eten (gezonde voeding uiteraard), rekening houden met het tijdstip en toch afvallen: dat is Equilibre3 voor mij. Het klinkt misschien ongelooflijk, maar het werkt!