Zoeken

Amelieke Meyfroot

Ga er voor want het helpt echt.
Gewichtsverlies: 
18 kg
Leeftijd: 
18 jaar
Startgewicht: 
105 kg
Eindgewicht: 
87 kg
Tijdsbestek: 
8 maanden

Als je 18 jaar bent en 105 kilo weegt dan moet er wat gebeuren. Via internet vond ik informatie over Equilibre3. Dit programma is echt anders dan de vele diëten die ik al alleen heb geprobeerd en waar ik uiteindelijk meer kilo's aan overhield dan waar ik mee begonnen was. Na een eerste afspraak met mijn mentor was ik al heel enthousiast. Ik ben goed op weg naar mijn streefgewicht van 69 kilo. Soms heb ik het even moeilijk en dan is het erg fijn dat je mentor achter je staat en je tips geeft om ook de moeilijke momenten te overwinnen. Mijn omgeving reageert heel positief op wat ik al bereikt heb en dat helpt zeker om door te gaan.

Amelieke vertelt zelf ...

 

 

Fijn dat er mensen zijn die je steunen

Eigenlijk nam ik altijd wel gezonde maaltijden, maar daarnaast ook veel tussendoortjes. Omdat ik nogal vaak last heb van stress, ging ik op die momenten ook nog meer eten en zo kwamen de kilo's er bij. Als 18 jarig meisje met 105 kg is het lastig om mooie kledij te dragen en je wil er toch net zo uitzien als de anderen in je klas. Ik had al vele diëten geprobeerd in mijn eentje, maar zonder blijvend resultaat, in tegendeel. Er kwamen steeds meer kilo's bij.

Nadat ik op internet had gelezen over het EQ3 Programma heb ik contact gezocht met een mentor en zijn we aan de slag gegaan. In het begin ging het vermageren heel snel en nog steeds krijg ik veel positieve reacties. Het is niet altijd makkeljk en soms komt er wel eens een traantje bij kijken, maar dan is het erg fijn dat er mensen achter je staan om je te steunen. Die steun en begeleiding krijg ik zeker van mijn mentor en daarom lukt het deze keer wel.

Ik ben op de helft en ga door tot ik mijn streefdoel heb bereikt.