Zoeken

0

Kalkoenrollade met pesto van rucola, aardappellauriersaté en een frisse salade

Type gerecht: 
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
40 - 50 min.
Kcal pp: 
< 500
Aantal personen: 
1
Soort: 
vlees/gevogelte
EQ3valenten: 
5

Ingrediënten:

Groenten & fruit75 g rucola (25 g voor de pesto en 50 g voor de frisse salade), 1 rauw stronkje witloof (volle grond), 1/4 granaatappel, 1/2 citroen
Zetmeelbron1 grote vastkokende aardappel
Eiwitten100 g kalkoensnede
Vetten10 g verse Parmezaan
Calorierijk2 kl olijfolie (1 kl voor de marinade en 1 kl voor pesto), 1 el pijnboompitten
Extra1 klein teentje knoflook, 5-tal verse laurierblaadjes, snuifje zout en peper
Tips: 

In plaats van rucola salade kan je ook veldsla nemen. 

Menu suggestie: 
Bron: 

EQ3 Feestmenu 2015

Bereidingswijze: 

Kalkoenrollade met pesto van Rucola-sla

  • Breng de kalkoensnede tussen 2 vellen vershoudfolie en rol deze met een deegrol tot een heel dun lapje. 
  • Marineer vervolgens de dunne kalkoensnede in een mengsel van 1 kl olijfolie, 1 kl citroensap en peper. 
  • Plet de rucola met de knoflook, de pijnboompitjes, de Parmezaan en 1 kl olie tot een fijne pesto. Bestrijk hiermee de kalkoensnede en rol op.
  • Bak de omwikkelde rollade gedurende 20 min. op 180°C. Neem de rollade eruit en laat nog 5 min. rusten. Verwijder dan pas de folie. 
  • Snij de rollade in gelijke plakken. 
  • Serveer de plakjes samen met een aardappellauriersaté en wat frisse salade. 

Aardappellauriersaté

  • Was de aardappel met schil.
  • Kook de aardappel beetgaar in de schil (niet te ver laten doorkoken, want dan
    valt hij uit elkaar bij het prikken op je satéstokje).
  • Snij de aardappel in dunne plakjes en prik hem afwisselend met de laurierblaadjes op een lang satéstokje
  • Gril de saté kort aan alle kanten in de oven.

​Frisse Rucola of veldsla-salade

  • Was de rucola en het stronkje witloof.
  • Snij de granaatappel open en neem de pitjes eruit.
  • Snij het stronkje witloof in dunne sliertjes en besprenkel met citroen (tegen verkleuring)
  • Meng alles voorzichtig door elkaar en breng op smaak met wat peper
Allergenen: 
  • zonder gluten
  • noten
  • melkeiwit
  • lactose
Share this on: