Zoeken

0

Courgettecarpaccio met Parmezaan crème

Type gerecht: 
voorgerecht
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Kcal pp: 
< 250
Aantal personen: 
1
EQ3valenten: 
2.5

Ingrediënten:

Groenten & fruit1/4 (gele) courgette - verse bieslook - verse dille - een handje granaatappelpitjes
Eiwitten1 eetlepel mayonaise - 1 eetlepel halfvolle yoghurt - 1 eetlepel Parmezaanse kaas
Vetten1/2 eetlepel olijfolie
Extraeen mandoline - een scheutje limoensap - een snuifje peper - een snuifje zout
courgettecarpaccio recept EQ3
Bron: 

EQ3 recept 

Bereidingswijze: 
  • Was de courgette en droog goed af. Snij de courgette in dunne plakken met behulp van een mandoline. Plaats de plakjes in een grote schaal. 
  • Hak de bieslook fijn. Hou een beetje apart voor de afwerking. 
  • Pluk de steeltjes van de dille. Snij de dille fijn. 
  • Meng de bieslook, de dille, de olijfolie en het limoensap door elkaar. Proef of de smaken goed zitten. 
  • Wrijf de courgetteplakjes in met het mengsel. Laat 5 minuten intrekken. 
  • Maak nu de Parmezaancrème. Dit doe je door 1 eetlepel fijngemalen Parmezaanse kaas te mengen met 1 eetlepel halfvolle yoghurt en 1 eetlepel mayonaise. Meng goed. 
  • Dresseer het bord door de plakjes courgette in een rondje te leggen. Werk af met wat verse bieslook, granaatappelpitjes en enkele dotjes Parmezaan crème. 
Allergenen: 
  • zonder gluten
Share this on: